ART

Kamagurka bij PERRON 47

WhatthefuckKamagurkaPerron47.jpg
SpiegeleischreeuwKamagurkaPerron47.jpg
VluchtelingoprozesurfplankKamagurkaPerron47.jpg
Flyer Kamagurka Perron47.png

Kamagurka bij PERRON 47

Van 28 September 2018 tot 5 Januari 2019

Als je Kamagurka beter wil begrijpen, moet je naar Lifestyle Store PERRON 47 in de Stationsstraat te Sint-Niklaas. Daar gaat immers de nieuwe tentoonstelling rond hem van start. 

Vrijdag 28 September 2018 start er alweer een nieuwe tentoonstelling bij Lifestyle Store PERRON 47, ditmaal van Kamagurka. Een allegaartje kunst van niet alleen cartoons, maar ook schilderijen, grote werken op papier tot deurmatten en placemats. 

We zijn héél trots dat we deze tentoonstelling in Sint-Niklaas met Kamagurka kunnen organiseren om de werken aan het grote publiek te laten zien. Men kan vrijblijvend tijdens het shoppen de werken bekijken, zo brengen we mensen in contact met kunst die anders niet in een museum of kunstgalerij terechtkomen verteld Felix Timmermans van PERRON 47.

De Belgische cartoonist, televisiemaker en allround kunstenaar Kamagurka werd geboren als Luc Zeebroek (1956) aan de Belgische kust, tegenwoordig woont hij in Brugge. Als kunstenaar is hij even veelzijdig en multidisciplinair als in de rest van zijn leven. Hij begon te werken als cartoonist bij HUMO en vergaarde daar vlug roem mee. Als schilder heeft hij ook reeds geëxposeerd in verscheidene galerijen en musea in Nederland, België en Duitsland.

Alles kan dienen als inspiratie voor zijn schilderijen en absurdecartoons: van kunststromingen en klassieke schilderijen over iconen uit de popcultuur tot zelfs dakramen, een spiegelei of eigen vroeger werk.

Wie de cartoons van Kamagurka kent uit de weekbladen weet dat zijn spotprenten doordrongen zijn van ironie, surrealisme met een soms bijtende licht absurdistische Kamagurka-toets. Met veel kleur en humor weet deze kunstenaar de toeschouwer elke keer opnieuw in zijn wondere wereld te doen verdwalen. PERRON 47 stelt dus ook het conceptueler werk van de kunstenaar tentoon, een perfecte aanvulling op zijn cartoons. Zo krijgt de liefhebber een boeiende tentoonstelling te zien die een mooi beeld schetst van de denkwereld en de zienswijze van Kamagurka.

Wie het werk van Kamagurka minder goed kent, zal verrast zijn bij het zien van een selectie originele tekeningen die de voorbije jaren in weekbladen werden gepubliceerd. Want de confrontatie met het ‘origineel’ werk is toch een heel andere ervaring dan de snelle blik in een tijdschrift…

Daarnaast vindt u er ook zijn nieuwe collectie deurmatten en placemats.

 Als u ongewone beelden wil zien bij titels als “Spiegeleischreeuw”, “Cubic Mickey”, “Money Game”, “Mooncowboy”, of “Noodgedwongen Liggend Naakt” is PERRON 47 de plaats waar u moet zijn!

Met deze gekke tentoonstelling van Kamagurka tonen Carl & Felix Timmermans een waardige opvolger van de succestentoonstelling rond Delphine Boël.

Vrije toegang

Di – Za van 10u00 tot 18u00

Zo van

PERRON 47

Stationsstraat 47

9100 Sint-Niklaas